حبوبات از جمله گیاهان پروتئینی هستند که مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B دارند. این ماده غذایی بسیار کم چرب بوده و منبع پروتئین گیاهی و گلواسیدها محسوب می شوند.
فواید و خواص حبوبات چیست؟
از نظر برخی از اسیدهای آمینه ها، حبوبات دارای کمبود هستند و پروتئینهای آن نیز کامل نمی باشد. به همین دلیل این مواد را اغلب با مواد غذایی دیگر مثل غلات و مواد غذایی چرب مصرف می کنند تا کمبود اسیدهای آمینه آن جبران گردد.
همچنین حبوبات سرشار از موادی به نام فیتونوترینت ها هستند که با بیماری های مختلف مقابله می کنند. منبع خوبی از ویتامین B9 محسوب می شود که در مادران باردار باعث رشد خوب جنین می گردد.
این ماده غذایی برای سلامت قلب نیز مفید است، زیرا میزان کلسترول مضر و همچنین میزان تریگلیسیرید را کاهش می دهد. محققان معتقدند افرادی که می خواهند جذب چربیهای اشباع شده را کاهش دهند می توانند حبوباتی مثل لوبیا، عدس را جایگزین گوشت قرمز نمایند.