همهی افراد در دورهای از زندگی خود دچار آکنهها میشوند. آکنههای مزاحم در اثر تولید بیش از حد چربی ایجاد میشوند و منافذ پوست را مسدود میکنند. برای درمان آکنه داروهای شیمیایی بسیاری وجود دارند (که البته به عوارض جانبیاش نمیارزد)، اما آیا بهتر نیست که برای درمان آکنهها از راههای طبیعی استفاده کنیم؟
در دوران نوجوانی و با فرارسیدن سن بلوغ، نوجوانان به دلیل تغییر در سطح هورمونها که باعث تولید بیش از حد چربی میشود، بیشتر دچار آکنه خواهند شد. آکنهها آزاردنده و ناخوشایند هستند و حتی میتوانند باعث ایجاد زخم بشوند.
درمان های خانگی آکنه با روش های ساده
حال میخواهیم 8 مادهای که کابوس آکنهها را پایان میدهد معرفی کنیم.
8. کربوهیدراتهای پیچیده و ساده
یکی از راههای توقف بروز آکنه این است که مقدار انسولین در بدن را ثابت نگه دارید. حال چطور؟ خیلی راحت! با خوردن حبوبات و کربوهیدراتهای پیچیده مثل نخودفرنگی، لوبیا و سبزیجات.
همچنین، استفاده از آردهای غنی شده را کنار بگذارید. این آردها بصورت مصنوعی غنی سازی شدهاند و مواد مغذی ندارند. حتی ممکن است که به رنگ آرد گندم رنگ آمیزی شده باشند.
مصرف کربوهیدراتهای ساده همچون ماکارونی، آرد سفید، برنج سفید و شکر نیز در بروز آکنه تاثیر دارد. آرد سفید در مواد غذاییای که انتظارش را ندارید همچون نان گندمی، قهوه و سسها نیز یافت میشود.
7. زینک
زینک مادهی بسیار مهمی است که متاسفانه در بدن ذخیره نمیشود. از خواص فوقالعاده زینک میتوان به:
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
- کمک به درمان آسیبهای مربوط به سر
- کمک به رفع اختلالات غذایی
- پیشگیری از پوکی استخوان
- پیشگری از سرطان
- بهبود مشکلات پوستی
همینطور زینک متابولیسم بدن و سطح هورمون هارا تنظیم میکند. مصرف زینک به صورت روزانه به مقدار 40mg در درمان آکنه شدید مفید است. شما میتوانید با خوردن تخمه کدو تنبل، بادام هندی، گوشت و بوقلمون، عدس و غذاهای دریایی میزان زینک را در بدن بالا ببرید.
6. ویتامین A
یک قدم دیگر برای خلاصی از شر آکنهها این است که میزان ویتامین A در بدن را متعادل نگه دارید. چرا که کم بودن میزان ویتامین A به تنهایی از دلایل بروز آکنه است. همچنین ویتامین A برای بینایی نیز مفید است، مبارز خوبی در برابر عفونت هاست، از سرطان پیشگیری کرده، سردرد را درمان میکند و برای بسیاری از موارد دیگرمفید است.
با همه این اوصاف چون ویتامین A میتواند باعث ایجاد مسمومیت شود بهتراست سرخود از مکمل های آن استفاده نکرده و با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
5. ویتامین E
ویتامین E نیز از دیگر موارد مرتبط با آکنه است و میزان آن در بدن باید در حد متناسب باشد. (معمولاً IU200)، همچنین ویتامین E نه تنها در درمان آکنه بلکه در:
- پیشگیری از مشکلات قلبی
- پیشگری از سرطان
- درمان اختلالات سیستم مغزو اعصاب
- مشکلات بارداری
ویتامین E در روغن جوانههای گندم، فندق، آفتابگردان و روغن بادام به مقدار زیاد یافت میشود. ماهی چرب و آووکادو نیز از منابع خوب ویتامین E هستند.
4. اسیدهای چرب امگا3
بدنی سالم با اسیدهای چرب امگا3! امگا3 به تنهایی یک آنتی اکسیدان است و رادیکالهای آزاد در بدن را از بین میبرد. اسید چرب امگا3 یک روغن معجزه آساست و برای همه چیز خوب است. ازجمله:
- فشار خون پایین
- ضدافسردگی
- افزایش انرژی
- تقویت بینایی
- درمان آکنه
- و همینطور بهبود روحیه!
امگا3 در ماهی چرب (مثل سالمون)، دانههای کتان و بعضی روغنها همچون روغن زیتون به فراوانی یافت میشود.
3. پروبیوتیکها
پروبیوتیکها دستهای از باکتریهای مفید هستند که در روده زندگی کرده و به بدن در هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک میکنند. ازآنجایی که برای داشتن یک سیستم هضم سالم به حمایت یک بدن سالم نیاز است، پس باید با مصرف موادغذایی تخمیر شده برای سالم نگه داشتن باکتریهای مفید روده استفاده کنیم.
میپرسید کدام مواد غذایی تخمیر شده؟ مواد غذاییای همچون کفیر، کمبوچا، کلم ترش، ترشی، شیر بز، پنیر گوسفندی و ماست یونانی.
تغییر در رژیم غذایی گاهی میتواند بروز آکنهها را تشدید کند.
2. ویتامین C
شاید ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شده باشد، اما فواید بسیار دیگری نیز دارد. ویتامین C همینطور میتواند به جلوگیری از ایجاد زخم در اثر آکنه شدید کمک کند.
خوشبختانه ویتامین C در مواد غذایی فراوانی همچون طالبی، مرکبات همچون پرتقال و گریپ فروت، کیوی، بروکلی، جوانه بروسل، گل کلم، انبه، توت فرنگی، بلوبری و سبزیجات همچون اسفناج و گوجه فرنگی وجود دارد.
1. ویتامین B3 و B5
در کل ویتامینهای گروه B هم برای بدن مفید هستند هم برای حافظه. ویتامینهای B3وB5 نیز در درمان آکنه تاثیر زیادی دارند.
B3 یا نیاسین از آسیب رسیدن به بافت پوست جلوگیری کرده و از سلامت سلولهای پوست حفاظت میکند.
B5 یا پانتونیک اسید را هم ممکن است درمیان ترکیبات محصولات مراقبت از پوست شنیده باشید. این ویتامین در بدن به تولید انرژی و متابولیسم مواد مغذی کمک میکند.
ویتامین B3 درگوشت مرغ، تن ماهی، ماهی سالمون، حبوبات، شیر و سبزیجات و ویتامین B5 در جگر و کلیه، تخم مرغ، بروکلی، بادام زمینی، ماهی، شیر، ماست، حبوبات، آووکادو و گوجه فرنگی شیرین یافت میشود.