شاید برایتان جالب باشد که بدانید که مصرف روزانه آجیل می تواند خیلی از بیماری ها را در شما رفع کند خوردن آجیل، درمانی عالیست برای بیخوابی و دیابت و … .

 

 

 

 

فواید و مضرات آجیل شیرین و آجیل شورآجیل شور و اجیل شیرین برای همه ی افراد مناسب نیست. افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی نباید نوع شور آن را مصرف کنند زیرا به دلیل بودادن و نمک سودشدن کلسترول و فشارخون این افراد را بالا می برد.

  افراد دچار بیماری های کلیوی نباید به سراغ مصرف آجیل شور بروند. آجیل شیرین نیز برای بیماران کلیوی و برای افرادی که از انواع دیابت رنج می برند مضر است.

آجیل درمانی برای مزاج گرمیکی از مغزهای موجود در آجیل پسته است که دارای طبع و مزاجی گرم و خشک است و برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید با پرهیزهایی همراه باشد، زیرا زیاده روی در مصرف آن تعادل بدن را برهم می ریزد و فرد را دچار عوارض زیادی می سازد.

افراد دارای مزاج گرم بهتر است 10 عدد مغز پسته خام را با آب انار ترش میل کنند.

مصرف پسته در افرادی که مزاج گرم دارند سبب می شود که گاهی آنها دچار حساسیت های پوستی مانند کهیر و … شوند پس بهتر است این افراد پسته را با برگه زردآلو بخورند تا از ابتلا به این حساسیت های پوستی پیشگیری کنند.

درمانگران طب سنتی توصیه می کنند افراد مبتلا به بواسیر برای درمان بواسیر و تسکین دردهای آن بهتر است در جوشانده پوست سخت و سفید رنگ پسته بنشینند.

گردو: آجیل ها سرشار از پروتئین و چربی های سالم هستند اما یک نوع آجیل به طور خاص می تواند در تقویت حافظه مؤثر باشد.

طبق تحقیق صورت گرفته در سال 2015، کسانی که زیاد گردو مصرف می کنند در آزمون های عملکرد ذهنی نتایج بهتری کسب کردند. گردو، حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا 3 با نام اسید آلفا لینولنیک است که به کاهش فشار خون و محافظت از شریان ها کمک می کند. این موضوع در عملکرد مغز و قلب مفید است.

روزانه 8 عدد بادام زمینی بخورید

بادام زمینی یا پسته شامی (نام های دیگر : بادام کوهی یا پسته زمینی ) یک میوه و بوته است که بیشتر به عنوان آجیل مصرف می شود. اصالت این گیاه متعلق به آمریکای جنوبی است و از این منطقه به دیگر نقاط جهان انتقال داده شده است.

این میوه دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است و جالب است بدانید که بادام زمینی به اندازه گردو و بادامارزش غذایی دارد و به همین جهت بسیار مغذی است. همچنین برخی از خواص بادام زمینی از ویتامین ایی ، اسید فولیک، فیبر و فسفر بهره می برد.

ایران از بزرگ ترین تولیدکنندگان آجیل در جهان

علیرضا ارزانی ممقانی با اعلام این مطلب که کاهش تولید آجیل و خشکبار در کشور طی 25 سال گذشته بی سابقه بوده است، افزود: میزان صادرات آجیل و خشکبار نیز نسبت به سال گذشته با افت روبرو بوده است.

وی با بیان اینکه برای حفظ جایگاه ایران در بازارهای جهانی که جهت نفوذ به آنها سالها تلاش صورت گرفته است، اظهارداشت: ایران نخستین تولیدکننده آجیل و خشکبار در جهان است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با تاکید بر اینکه مدیریت نامناسب سبب گرانی این محصولات در بازار داخلی شده است، ادامه داد: با توجه به فرارسیدن نوروز میزان مصرف آجیل و خشکبار به اوج خود می رسد.

وی ضمن اشاره به اینکه بارسی و تنظیم بازار باید همراه با عرضه محصول در بازار باشد، گفت: برای مقابله با گرانی آجیل و خشکبار باید تلاش های بیشتری صورت گیرد.

ارزانی ممقانی افزود: ارائه مجوز واردات به مرزنشینان دیرهنگام است و نمی تواند نیاز بازار شب عید به آجیل و خشکبار را تامین کند این مهم باید یک ماه زودتر انجام می شد.

وی با اعلام این خبر که عوارض واردات بادام زمینی و تخمه آفتابگردان از چهار درصد به 55 درصد افزایش یافته است، اظهارداشت: این مسئله سبب شده قیمت هرکیلو گرم بادام زمینی از 14 هزار تومان به 40 هزار تومان و هر کیلوگرم تخمه آفتابگردان هم از هشت هزار تومان به 30 هزار تومان افزایش یابد.

در آجیل درمانی آجیلِ شور بهتر است یا شیرین؟

بسیاری از مردم متناسب با ذائقه خود آجیل شور را انتخاب می کنند و برخی دیگر متمایلند از آجیل شیرین یا خام استفاده کنند ، اما کدام یک از این آجیل ها بهتر است؟

درمانگران طب سنتی معتقدند افرادی که آجیل خام و شیرین مصرف می کنند، ممکن است دچار ضعف هاضمه و اختلال در هضم و جذب شوند، به این افراد که معده ضعیف دارند و هاضمه آنها دچار مشکل است مصرف آجیل های شور توصیه می شود.

اما همه افراد باید دقت کنند که تنها می توانند 10 عدد در روز از آجیل و مغزها استفاده کنند و بهتر بیش از این مقدار استفاده نکنند زیرا عملکرد معده آنها دچار اختلال می گردد.

آجیل درمانی برای حل مشکل بی خوابی کودک

افرادی که دچار گوارش ضعیف هستند بهتر است به جای مصرف مغز بادام، شیربادام بخورند. هر فردی از نوزاد تا بزرگسال می تواند با هر مزاجی که دارد از شیربادام استفاده کند ، برای تهیه شیر بادام 50 گرم بادام را با مقدار کمی شکر آسیاب کنید سپس یک لیتر آب به آن اضافه کنید تا شیر بادام آماده شود.

مصرف شیربادام برای نوزادان مفید است و می تواند برای شیرمادر جایگزین مناسبی باشد.

نوشیدن چند قاشق شیر بادام توسط نوزاد قبل از خواب سبب می شود نوزاد خوابی آرام و عمیق داشته باشد.

نوشیدن شیر بادام سبب می شود نوزاد، از دل دردهای ناشی از خوردن شیر مادر رهایی یابد.

نوشیدن شیربادام در مردان میزان باروری را افزایش می دهد.

افزودن یک قاشق عسل به شیر بادام و مصرف آن سبب درمان سرفهو خشکی سینه و بهبود دردهای ناشی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا می شود.

آجیل درمانی برای بیماران قلبی

بادام زمینی پروتئین فراوانی دارد و مصرف آن سبب درمان و تسکین درد معده، سرفه های خشک و تقویت مغز خواهد شد اما مصرف آن باید با ملاحظات زیادی همراه است.

چنانچه بخش سلامت نمناک توصیه می کند هنگام خرید آجیل دقت کنید که بادام زمینی آن تازه باشد زیرا بادام زمینی بیش از مغزهای روغنی دیگر احتمال جذب آفلاتوکسین ها و بیماری زا شدن را دارد .

هنگام خرید بادام زمینی به براق بودن مغز و بوی آن توجه کنید .

مصرف بادام زمینی در افراد مبتلا به فشار خون وبیماران قلبی به دلیل داشتن چربی اشباع شده باید با احتیاط باشد زیرا سبب افزایش کلسترول خون می شود.

آجیل درمانی برای بیماران دیابتی

به گفته درمانگران طب سنتی، بهترین نوع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت مغز فندق است که نشاسته کمی دارد . این دانه روغنی دارای فسفر فراوان است که سبب تقویت مغز و عملکرد آن می شود بنابراین مصرف آن به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می شود.

افراد مبتلا به افت فشار خون بهتر است برای بهبود وضعیت خود روزی 10 عدد مغز فندق مصرف کنند.

درمانگران طب سنتی بهترین دارو برای درمان سوزش ادرار و افزایش میزان باروری در مردان را مصرف فندق بوداده با انیسون می دانند.

بهترین روش برای نگهداری از آجیل

در صورتی مصرف آجیل و انواع مغزها به افراد توصیه می شود که از کیفیت خوبی برخوردار باشند و شرایط زیر را داشته باشند.

برای حفظ خواص مغزهایی مانند فندق، پستهو بادام که دارای پوست سخت هستند ، بهتر است پوست آنها را حفظ کنید .

برای پیشگیری رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها آن ها را درون فریزرقرار دهید. مصرف این قارچ سرطان زاست بنابراین دقت زیادی در این زمینه داشته باشید.

بهتر است آجیل خام خریداری کنید زیرا در اثر بو دادن یا افزایش نمک ، چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین های A و E محلول در چربی از بین می رود.

ساده ترین و کاربردی ترین راه برای شناسایی آجیل خوب و با کیفیت آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است که طبق آنچه در نمناک اشاره شده است مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و بوی کهنگی ندهد .

هرگز آجیل را با نوشیدنی هایی مانند ماءالشعیر و نوشابه های مختلف مصرف نکنید زیرا سبب ابتلا به نفخ و دل درد خواهد شد.

 

 

 

 

مصرف آجیل به چه مقدار؟

حدود 80 درصد آجیل را چربی تشکیل می دهد و کالری زیادی دارد بنابراین باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنیم. مصرف آجیل باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد و بهتر است روزانه 5/ 42 گرم از انواع آجیل مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته مصرف نمایید..

 

منبع : cafebouk.blogsky